από
Pinelopaki
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
MΗΛΟΠΙΤΑ
Υλικά:
- 1 βανίλια
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει
- μισό βιτάμ
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 4 μήλα μεγάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το βιτάμ, τη βανίλια και το αλεύρι.
Όταν γίνουν μια πολύ σφιχτή ζύμη, τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Έχουμε κομμένα τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετούμε επάνω στη ζύμη, το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 3 τέταρτα.
Όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας επιτυχία!
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το βιτάμ, τη βανίλια και το αλεύρι.
Όταν γίνουν μια πολύ σφιχτή ζύμη, τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Έχουμε κομμένα τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετούμε επάνω στη ζύμη, το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 3 τέταρτα.
Όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...