Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε κάθε μήλο από το φλοιό και τα κουκούτσια. Κατόπιν,το κόβουμε στα τέσσερα. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε τέταρτο μήλου σε φέτες(το κάθε τέταρτο στα τρία).
Βάζουμε τα μήλα σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν(δοκιμάζουμε με ένα πιρουνάκι). Αφού είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από τα υγρά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη με το γιαούρτι, το βούτυρο και το αλεύρι (την πέτσα από το γιαούρτι την αφαιρούμε).
Κατόπιν, ανοίγουμε πιτούλες και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στο κεντρο κάθε πιτούλας και 1 κομμάτι μήλο. Κλείνουμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Αφού ψηθούν και πάρουν χρώμα, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Καλή Επιτυχία!
Καθαρίζουμε κάθε μήλο από το φλοιό και τα κουκούτσια. Κατόπιν,το κόβουμε στα τέσσερα. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε τέταρτο μήλου σε φέτες(το κάθε τέταρτο στα τρία).
Βάζουμε τα μήλα σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν(δοκιμάζουμε με ένα πιρουνάκι). Αφού είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από τα υγρά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη με το γιαούρτι, το βούτυρο και το αλεύρι (την πέτσα από το γιαούρτι την αφαιρούμε).
Κατόπιν, ανοίγουμε πιτούλες και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα στο κεντρο κάθε πιτούλας και 1 κομμάτι μήλο. Κλείνουμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Αφού ψηθούν και πάρουν χρώμα, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Καλή Επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...