ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΦΡΙΤΟ
Υλικά:
- 1 ½ κιλά κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3/4 φλ. τσαγιού μαγειρικό λίπος
- 1 κ. σ. αλεύρι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλ. καφέ ξύδι
- 1 φλ. καφέ άσπρο κρασί
- 1 κύβο ζωμό κρέατος
- 4 κ. κ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο
- Οταν το κρέας πάρει χρώμα, πασπαλίζουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το κρέας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και όταν αρχίζει να τηγανίζεται, σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί
- Προσθέτουμε τον κύβο, τον μαϊντανό και 1 ½ φλυτζάνι νερό και βράζουμε το φαγητό για μία ώρα και 1 τέταρτο περίπου
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...