Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι.
Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει. Βάζετε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το μείγμα στο αλεύρι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια. Ψήνετε για 20'.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ζεσταίνετε το λάδι να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι.
Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει. Βάζετε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το μείγμα στο αλεύρι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια. Ψήνετε για 20'.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...