Σιρόπι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, τη ζάχαρη, και την γαλέτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (που να χωράει όλο το φύλλο), στρώνουμε 4 φύλλα τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδι.
Κρατάμε 4 φύλλα για το τέλος και συνεχίζουμε:
2 φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με καρύδι, πάλι 2 φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με καρύδι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το καρύδι. Τελειώνουμε με τα 4 φύλλα που κρατήσαμε βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.
Χαράζουμε τον μπακλαβά με κοφτερό μαχαίρι σε ρομβοειδή σχήμα ή τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά (μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά.
Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι μόλις βγει από το φούρνο.
Αφήνουμε να σταθεί, ώσπου να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!
- 6 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 300 γρ. μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδες λεμόνι
- 2 κούπες στακοβούτυρο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, τη ζάχαρη, και την γαλέτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (που να χωράει όλο το φύλλο), στρώνουμε 4 φύλλα τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδι.
Κρατάμε 4 φύλλα για το τέλος και συνεχίζουμε:
2 φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με καρύδι, πάλι 2 φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με καρύδι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το καρύδι. Τελειώνουμε με τα 4 φύλλα που κρατήσαμε βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.
Χαράζουμε τον μπακλαβά με κοφτερό μαχαίρι σε ρομβοειδή σχήμα ή τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά (μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά.
Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι μόλις βγει από το φούρνο.
Αφήνουμε να σταθεί, ώσπου να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...