από
kerkyreos
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
Το μπουρδέτο γίνεται με ψάρια σκορπιούς και είναι παραδοσιακο φαγητό από την όμορφη Κέρκυρα.
Υλικά:
- 1 κιλό περίπου σκορπιούς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- πάπρικα γλυκιά
- κόκκινο πιπέρι καυτερό
- ελαιόλαδο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
- πολτό τομάτας
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (αφού το περάσουμε στον τρίφτη) στο λάδι μας. Προσθέτουμε τα ψάρια (αφού τα έχουμε καθαρίσει),τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και τα γυρνάμε πολύ προσεκτικά. Προσθέτουμε αρκετή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα), 1 κουταλάκι πολτό (ή και παραπάνω).
Για το καυτερό κοκινοπιπερο από ποσότητα δεν σας λέω - είναι ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε. Να ξέρετε ότι εδώ στην Κέρκυρα μας αρέσει να είναι αρκετά πικάντικο για να πίνουμε και κανα κρασάκι.
Προσθέστε 2-4 ποτήρια νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα ψάρια, όχι εντελώς.
Προσοχή, αυτό το φαγητό δεν θέλει ανακάτεμα ούτε και παραβράσιμο διότι αν διαλυθεί στην κατσαρόλα δεν τρωγεται, έχει πολα κόκκαλα, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή μετά. Αφήστε αρκετό ζωμό ώστε να βάλετε και στο πιάτο σας.
Σβήστε την κατσαρόλα όταν τα ψάρια είναι βρασμένα και έχουν ακόμη το σχήμα τους, πριν δηλαδή διαλυθούν. Σερβίρονται σκέτα - οι πατάτες πάνε χωριστά.
Καλή επιτυχία!
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (αφού το περάσουμε στον τρίφτη) στο λάδι μας. Προσθέτουμε τα ψάρια (αφού τα έχουμε καθαρίσει),τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και τα γυρνάμε πολύ προσεκτικά. Προσθέτουμε αρκετή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα), 1 κουταλάκι πολτό (ή και παραπάνω).
Για το καυτερό κοκινοπιπερο από ποσότητα δεν σας λέω - είναι ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε. Να ξέρετε ότι εδώ στην Κέρκυρα μας αρέσει να είναι αρκετά πικάντικο για να πίνουμε και κανα κρασάκι.
Προσθέστε 2-4 ποτήρια νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα ψάρια, όχι εντελώς.
Προσοχή, αυτό το φαγητό δεν θέλει ανακάτεμα ούτε και παραβράσιμο διότι αν διαλυθεί στην κατσαρόλα δεν τρωγεται, έχει πολα κόκκαλα, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή μετά. Αφήστε αρκετό ζωμό ώστε να βάλετε και στο πιάτο σας.
Σβήστε την κατσαρόλα όταν τα ψάρια είναι βρασμένα και έχουν ακόμη το σχήμα τους, πριν δηλαδή διαλυθούν. Σερβίρονται σκέτα - οι πατάτες πάνε χωριστά.
Καλή επιτυχία!
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...