από xs-recipes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΠΕΡΚΑ ΨΗΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

 

Υλικά:
  • 2 πέρκες ολόκληρες καθαρισμένες (περίπου 650-750γρ.)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (συν ακόμη λίγο για να αλείψετε το ταψί)
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2-3 φύλλα δάφνη
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Δυσκολία
    μικρή
    Κατηγορίες
    Είδος
    Εκτέλεση:

    Πλένουμε καλά την πέρκα και τη στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.

    Σε ένα μπολ βάζουμε: τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μαϊντανό, φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

    Με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε ένα αρκετά μεγάλο ταψί. Αραδιάζουμε στον πάτο του ταψιού τις φέτες κρεμμυδιού και τις μισές φέτες ντομάτας. Από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας πάνω στα ψάρια.

    Περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια με το μείγμα από το μπολ. Τσακίζουμε ελαφρά με τα δάκτυλά τα φύλα δάφνης και τα τοποθετούμε αναμεταξύ των ψαριών και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

    Ψήνουμε για 20 λεπτά και ακόμα 6-8 λεπτά με ξεσκέπαστο το ταψί.

    Σερβίρουμε απευθείας από τον φούρνο με πουρέ πατάτας. Καλή Όρεξη!

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

    Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

    ΨΑΡΙΚΑ

    Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

    Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

    Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ