από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΠΡΙΑΜ
Υλικά:
- 5 μεγάλες πατάτες
- 3 μέτριες μελιτζάνες
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 5 ώριμες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες. Τα κόβουμε όλα σε ροδέλες και τα βάζουμε με τη σειρά στο ταψί μας. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και στο τέλος το ελαιόλαδο.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
Αν θέλουμε το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το βγάζουμε για να πάρει χρώμα και από πάνω το φαγητό μας.
Το σερβίρουμε ζεστό.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες. Τα κόβουμε όλα σε ροδέλες και τα βάζουμε με τη σειρά στο ταψί μας. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και στο τέλος το ελαιόλαδο.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
Αν θέλουμε το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το βγάζουμε για να πάρει χρώμα και από πάνω το φαγητό μας.
Το σερβίρουμε ζεστό.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...