από dimitris_m

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΓΑΣΤΡΑΣ

 

Υλικά:
  • 1 μυλοκόπι (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ακέρωτο σε φέτες
  • 1 λεμόνι για χυμό
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ποικιλία πιπεριών σε κόκκους
  • αλάτι
  • πιπέρι τριμμένο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας. (Καλό θα είναι η γάστρα να μην είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το ψάρι).

Τοποθετούμε το μυλοκόπι πάνω από τη στρώση των λαχανικών.

Αναμειγνύουμε στο μίξερ το λάδι, το κρασί, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τους κόκκους πιπεριού.

Περιχύνουμε το μυλοκόπι και τα λαχανικά έτσι ώστε το μίγμα να πάει παντού.

Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στο ψάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).

Σερβίρουμε με λαδολέμονο.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ