ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
Υλικά για το κέηκ:
- 1 βιτάμ
- 10 αβγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 6 φλιτζάνια. αλεύρι
- 2 φλιτζάνια τρούφα
- 2 μπέικιν
Υλικά για το σιρόπι:
- 4 φλιτζάνια νερό
- 4 φλ. ζάχαρη
- λίγο χυμό λεμονιού
- 2 κουβερτούρες
- 4 κουτ. βιτάμ
- 8 κουτ. ζάχαρη άχνη
- 6-8 κουτ. γάλα
- λίγο κονιάκ
- μερικές σταγόνες λεμόνι
- Χτυπάμε δυνατά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε αρκετά και ρίχνουμε τους κρόκους
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία την τρούφα και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 C για 25-30 λεπτά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Βράζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομμάτια
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...