Υλικά (για το γλάσσο σοκολάτας):
Kαλή επιτυχία!
- ½ φλυτζάνα νερό
- 5 κουτάλια σούπας κακάο
- 3 κουτάλια σούπας άχνη
- 2 κουτάλια σούπας βιτάμ
- 2 φλυτζάνες ζάχαρη
- 2 φλυτζάνες νερό
- Ρίχνουμε στο μίξερ το Βιτάμ (αφού το έχουμε λιώσει), τη ζάχαρη και ανακατέυουμε καλά.
- Μετά ρίχνουμε τα αβγά, το αλεύρι και το μπέικιν.
- Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι, για να πάει η τρούφα παντού.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών.
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι και όσο είναι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι που το έχουμε βράσει μεχρι να δέσει και έπειτα το γλάσσο, που το έχουμε ζεστάνει σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτοντας πρώτα το νερό, το κακάο, το λιωμένο βιτάμ και την άχνη.
Kαλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...