από
athanasia.93
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 ποτήρια νερού γάλα
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 4 αυγά
- σκόνη κακάο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά. Χτυπάμε καλά ώσπου το μίγμα να πάρει μια λεία υφή.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι φαρίνα και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακατεμα μέχρι να αφρατέψει. Τέλος, προσθέτουμε και τη βανίλια με το μπέικιν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου τρία τέταρτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά. Χτυπάμε καλά ώσπου το μίγμα να πάρει μια λεία υφή.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι φαρίνα και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακατεμα μέχρι να αφρατέψει. Τέλος, προσθέτουμε και τη βανίλια με το μπέικιν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου τρία τέταρτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...