από
antoniostory
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥΠΕΣ
ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛOΜΟ
Υλικά:
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο (Macedoine)
- mirrepoix (πράσσα, καρότα, φινόκιο)
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- 1 κιλό σολομό καπνιστό
- αστεροειδη γλυκάνισο
- θυμάρι
- μαϊντανό
- δαφνόφυλλα
- πιπέρι καγιέν
- αλάτι
- λευκό Κρασί
- κονιάκ
- ζωμό ψαριού (Fond Fumet)
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε με ελαιόλαδο τις πατάτες με τα κραμμυδια για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσσα και το φινόκιο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε ένα μεγάλο κομμάτι καπνιστού σολομού, σωτάρουμε όλα μαζί για μισό λεπτό.
Αφαιρούμε τον σολομό.
Φλαμπάρουμε με το κονιάκ σβήνουμε με το κρασί. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και τα καρότα και καρυκεύουμε.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
Περναμε από σινουά τη σούπα.
Πολτοποιούμε σε μύλο τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με κομμένα τα κομμάτια του σολομού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σωτάρουμε με ελαιόλαδο τις πατάτες με τα κραμμυδια για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσσα και το φινόκιο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε ένα μεγάλο κομμάτι καπνιστού σολομού, σωτάρουμε όλα μαζί για μισό λεπτό.
Αφαιρούμε τον σολομό.
Φλαμπάρουμε με το κονιάκ σβήνουμε με το κρασί. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και τα καρότα και καρυκεύουμε.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
Περναμε από σινουά τη σούπα.
Πολτοποιούμε σε μύλο τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με κομμένα τα κομμάτια του σολομού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...