ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥΠΕΣ
ΠΑΤΣΑΣ
Υλικά:
- 1,5 κιλά πατσά (πόδια ή κοιλίτσες) μοσχαριού
- 3,5 λίτρα ζωμό μοσχαριού
- ρίγανη
- 10 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι φρεσκοσπάσμενο
- αλάτι και πιπέρι σκόνη
- θυμάρι
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Ζεματίζετε τον πατσά
- Τυλίγετε σε ένα κομμάτι λεπτό πανί το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το σπασμένο πιπέρι
- Παίρνετε μία κλωστίτσα τυλίγετε την μία άκρη στο δεματάκι που έχετε φτιάξει και την άλλη στην άκρη της κατσαρόλας
- Βράζετε τον πατσά με το ζωμό του μοσχαριού και το δεματάκι με τα καρυκεύματα για 2-3 ώρες
- Όταν βράσει τον βγάζετε και τον κόβετε σε κομματάκια
- Ρίχνετε πάλι τον ψιλοκομμένο πατσά στο ζωμό και βράζει για 10-15 λεπτά ακόμα
- Αφαιρείτε το δεματάκι με τα καρυκεύματα, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...
Γρήγορη και πεντανόστιμη σούπα με πράσα
Υλικά: 1 κρεμμύδι 2 πατάτες 2 πράσα (το λευκό μέρος) 1 φύλλο δάφνης 3 ποτήρια νερό 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου 3-4 κουτ. κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι ψιλοκομμένο τσάιβ (πρασόσχοινο) λίγο βούτυρο Εκτέλεση:...