ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΕΝΑΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

 

Υλικά:
  • 4 αγκινάρες
  • λίγο άνηθο
  • λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπεράκι
  • 1 ποτηράκι κρασιού κρέμα γάλακτος ή ακόμα καλύτερα 200 γραμ. μυζήθρα γλυκιά
  • 250 γραμ. γαριδούλες καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά ρακί/βότκα
  • 400 γραμ. πενάκια
  • παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε και φτιάχνουμε τις αγκινάρες αλα πολίτα, αν βιαζόμαστε τις βράζουμε απλά.
  • Βράζουμε τα πενάκια σε αλατισμένο νερό. Ταυτόχρονα σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τις αγκινάρες (αφού τις έχουμε κάνει πουρέ με ένα πιρούνι) με τις γαριδούλες και το βούτυρο και σβήνουμε με το ρακί.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ή τη μυζήθρα και με σουρωτή κουτάλα ρίχνουμε τα πενάκια στο τηγάνι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
    Σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ