από base

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΙΛΑΦΙ ΠΟΥΡΓΟΥΡΙ (ΠΛΙΓΟΥΡΙ)

 

Υλικά:
  • 2 ποτήρια πουργούρι (πλιγούρι)
  • 1/2 ποτήρι φιδέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας(1 κουτάκι 70 γρ.)
  • νερό καυτό
Δυσκολία
μικρή
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω ελαφριά το κρεμμύδι. Προσθέτω τον φιδέ να πάρει λίγο χρώμα (όχι πολύ, περίπου για 1 λεπτό). Ρίχνω και το πουργούρι και ανακατεύω. Διαλύω τη σάλτσα ντομάτας σε 1 ποτήρι νερό και τη ρίχνω στο φαγητό και συνεχίζω το ανακάτεμα να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτω νερό (περίπου 4 ποτήρια) το οποίο πρέπει να είναι καυτό και ανακατεύω συνεχώς για να μην κολλήσει και προσθέτω αλάτι και πιπέρι

Σερβίρεται με γιαούρτι.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ