Σιρόπι:
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και το μπέικιν.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το χαράζουμε και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- λίγο χυμό λεμόνι
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και το μπέικιν.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το χαράζουμε και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...