ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΡΥΖΟΓΑΛΟ

 

Υλικά:
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 7 κουτ. σούπας ρύζι
  • 3 κουτ. σούπας νισεστέ (βλ. νισεστές - είναι κάτι παρόμοιο με το κορν φλάουρ)
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1-2 άρωμα βανίλια
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρολίτσα (προτιμήστε αντικολλητική) βάλτε το ρύζι με το νερό να βράζει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και ανακατεύετε κάπου-κάπου.
  • Αφήνετε να πιει όλο το νερό και τότε ρίχνετε το γάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ¾ ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ. Ανακατεύετε (σε μέτρια θερμοκρασία).
  • Σε περίπου 10-15 λεπτά δοκιμάστε αν έχει μαλακώσει λίγο το ρύζι, τότε ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  • Σε 10-15 λεπτά και αφού δοκιμάσετε ότι το ρύζι έχει πια βράσει καλά, ρίχνετε και διαλύετε καλά το νησιστέ στο γάλα που έχετε κρατήσει.
  • Τότε, προσθέτετε το γάλα αυτό στην κατσαρολίτσα και ανακατεύετε συνεχώς. Όσο εσείς ανακατεύετε, το ρυζόγαλο πήζει.
  • Τότε ρίξτε και το άρωμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα και καλή σας όρεξη.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ