Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρολίτσα (προτιμήστε αντικολλητική) βάλτε το ρύζι με το νερό να βράζει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και ανακατεύετε κάπου-κάπου.
- Αφήνετε να πιει όλο το νερό και τότε ρίχνετε το γάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ¾ ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ. Ανακατεύετε (σε μέτρια θερμοκρασία).
- Σε περίπου 10-15 λεπτά δοκιμάστε αν έχει μαλακώσει λίγο το ρύζι, τότε ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
- Σε 10-15 λεπτά και αφού δοκιμάσετε ότι το ρύζι έχει πια βράσει καλά, ρίχνετε και διαλύετε καλά το νησιστέ στο γάλα που έχετε κρατήσει.
- Τότε, προσθέτετε το γάλα αυτό στην κατσαρολίτσα και ανακατεύετε συνεχώς. Όσο εσείς ανακατεύετε, το ρυζόγαλο πήζει.
- Τότε ρίξτε και το άρωμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολάκια. Πασπαλίστε με κανέλα και καλή σας όρεξη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...