από kapouzaki

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΡΥΖΟΓΑΛΟ

 

Υλικά:
  • 1 ποτήρι ρύζι σουπέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 λίτρα γάλα (φυλάμε σε 2 μπολ ξεχωριστά)
  • 2 κουτάλες που ξεμαγειρεύουμε ζάχαρι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού
  • 4 κουτάλες που ξεμαγειρεύουμε μεζίνα ή κορν φλάουρ
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα να βράσουν (αν χριαστεί βάζουμε λίγο ακόμα νερό). Ρίχνουμε το γάλα έχοντας βγάλει τα 2 μπολ και ανακατεύουμε συνέχεια, μεχρι να βράσει το γάλα.

Πριν έχουμε λιώσει στο ένα μπολ το κορν φλάουρ και στο άλλο μπολ τη ζάχαρη.

Μόλις λοιπόν το γάλα με το ρύζι έχουν λίγο φουσκώσει ρίχνουμε το ξύσμα και τη βανίλια και το μπολ με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφού αρχίσει να κοχλάζει το γάλα ρίχνουμε και το κορν φλάουρ σιγά σιγά ανακατεύοντας ταυτοχρόνως.

Όταν αρχίζει να πίζει η κρέμα τη μοιραζουμε στα μπολ(7-8 μπολ περίπου). Μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε με κανέλα.

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Φορμαέλλα Παρνασσού

Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ