Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140οC. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε ένα ταψί. Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου. Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει.
Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140οC. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε ένα ταψί. Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου. Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει.
Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...