από
kerkyreos
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΡΙΤΟ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
Υλικά:
- 4-6 μερίδες λεπτές φέτες μοσχάρι (από κιλότο νουά η άλλο μαλακό μέρος)
- 4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λάδι για το τηγάνισμα (προτιμήστε ελαιόλαδο)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2-4 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 1/4 φλιτζάνι περίπου ξύδι από κρασί
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
Χτυπάτε ελαφρά τις φέτες κρέατος και τις αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές,
Ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κρέας. Τις αφήνετε 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά (σε μέτρια φωτιά) μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι προσθέτετε το μίγμα σκόρδο και μαϊντανό (ψιλοκομμένο) σε χαμηλή φωτιά και με συχνό ανακάτεμα για να μην καεί. Το ροδίζετε καλά και το σβήνετε.
Τώρα η τα τοποθετιτε σε χαμιλη και φαρδιά κατσαρόλα η αν τα έχετε τιγανισει σε βαθύ τηγάνι (αυτό με το γιαλινο καπάκι)τα ξαναβάζετε το κρέας και προσθέστε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστή το κρέας,προσθέστε αλάτι πιπέρι και το ξύδι,
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά έως ότου το κρέας είναι μαλακό. Προσέχουμε να μην μας κολήσει στην κατσαρόλα.
Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή και τα δύο μαζί
Χτυπάτε ελαφρά τις φέτες κρέατος και τις αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές,
Ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κρέας. Τις αφήνετε 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά (σε μέτρια φωτιά) μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι προσθέτετε το μίγμα σκόρδο και μαϊντανό (ψιλοκομμένο) σε χαμηλή φωτιά και με συχνό ανακάτεμα για να μην καεί. Το ροδίζετε καλά και το σβήνετε.
Τώρα η τα τοποθετιτε σε χαμιλη και φαρδιά κατσαρόλα η αν τα έχετε τιγανισει σε βαθύ τηγάνι (αυτό με το γιαλινο καπάκι)τα ξαναβάζετε το κρέας και προσθέστε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστή το κρέας,προσθέστε αλάτι πιπέρι και το ξύδι,
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά έως ότου το κρέας είναι μαλακό. Προσέχουμε να μην μας κολήσει στην κατσαρόλα.
Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή και τα δύο μαζί
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...