από pontia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

 

Υλικά:
  • 4 φέτες φρέσκο σολωμό
  • 4-5 μεγάλα μανιτάρια
  • 3 κούπες ρύζι
  • φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι (για 3 κούπες ρύζι, 6 κούπες νερό).

Κόβουμε τα μανιτάρια σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί μας. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το σολωμό και το αλατοπιπερώνουμε και αυτό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να βγάλει κάτι άσπρους ζωμούς ο σολωμός μας. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε το σολωμό γιατί θα μας στεγνώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.

Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο πιάτο δίπλα στο σολωμό μαζί με λίγη από τη σάλτσα μουστάρδα.

Καλή όρεξη!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ