από
nicky
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 αβγά ολόκληρα
- 4 κρόκοι αβγών
- 120γρ. ζάχαρη
- 120γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τα 4 ολόκληρα αβγά, τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.
Ωστόσο, έχετε λιώσει σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και όταν το μείγμα του μίξερ ασπρίσει ρίχνετε και την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει από άσπρο καφέ.
Στην συνέχεια ρίχνετε και το αλεύρι, σιγά-σιγά για να πάει παντού, και ανακατεύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 6-8 λεπτά.
Όταν θα ψηθεί θα είναι από πάνω κέικ και μέσα υγρή σοκολάτα. Τρώγεται ζεστό!
Χτυπάτε στο μίξερ τα 4 ολόκληρα αβγά, τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.
Ωστόσο, έχετε λιώσει σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και όταν το μείγμα του μίξερ ασπρίσει ρίχνετε και την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει από άσπρο καφέ.
Στην συνέχεια ρίχνετε και το αλεύρι, σιγά-σιγά για να πάει παντού, και ανακατεύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 6-8 λεπτά.
Όταν θα ψηθεί θα είναι από πάνω κέικ και μέσα υγρή σοκολάτα. Τρώγεται ζεστό!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...