από
gianna
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ
Υλικά:
- 1 ολόκληρο αυγό
- 1 κρόκο
- 225 γρ. γάλα
- 125 γρ. τυρί [τσένταρ]
- 1 μέτρια βρασμένη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε το αυγό, τον κρόκο, το γάλα και το τυρί σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 βουτυρωμένες φόρμες του σουφλέ.
Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν από πάνω και σερβίρουμε αμέσως με μιά σαλάτα εποχής.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε το αυγό, τον κρόκο, το γάλα και το τυρί σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 βουτυρωμένες φόρμες του σουφλέ.
Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν από πάνω και σερβίρουμε αμέσως με μιά σαλάτα εποχής.
MORFAT Creamy
Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...
Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί
Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...
Φορμαέλλα Παρνασσού
Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...