Εκτέλεση:
- Βάζουμε μία κατσαρόλα μεσαία με νερό μέχρι τη μέση. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα καρότα, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και σέλινο και το αφήνουμε να βράσει.
- Σε ένα πιάτο βαθύ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει χυλός, αρκετά πηχτός.
- Με ένα κουτάλι το οποίο το βρέχουμε, ρίχνουμε μεσα στην κατσαρόλα το χυλό τον οποίο φτιάξαμε με τα αβγά και το σιμιγδάλι, αφού έχουμε βάλει στο τέρμα την φωτιά. Αυτές οι μπάλες του χυλού θα αρχίσουν να φουσκώνουν μεσα στην κατσαρόλα.
- Όταν φουσκώσουν τελείως, κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και τη ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλύσουμε τις μπάλες σιμιγδαλιού. Αφήνουμε να βράσουν καλά για 5-10 λεπτά και ... έτοιμο.
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...