Εκτέλεση:
Σπαράγγια σε σχήμα στεφάνι
Tip: Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να ανακατέψετε 4 λεπτές φέτες ψιλοκομμένο πεπερόνι με 1/4 φλιτζ. ψίχα ψωμιού και να πασπαλίστε τα σπαράγγια.
- Κόβετε από τα σπαράγγια τις σκληρές άκρες των βλαστών (κόβονται εύκολα μόνες τους με το χέρι).
- Πλύντε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε τα στον ατμό. Αν δεν έχετε ειδική συσκευή για μαγείρεμα στον ατμό, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μια κατσαρόλα και ένα καλαθάκι ατμού (συνήθως έχουν όλες οι χύτρες): Βάλτε το καλαθάκι μέσα σε μια κατσαρόλα με 2,5 εκατοστά νερό (να μην ακουμπά το νερό στο καλαθάκι), σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τα σπαράγγια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά (γύρω στα 5-8 λεπτά). Μην ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας, παρά μόνο αν έχει εξατμιστεί όλο το νερό. Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε λίγο νερό
ακόμα.
- Τοποθετήστε τα σπαράγγια γύρω γύρω σε μια πιατέλα δημιουργώντας ένα στεφάνι. Προσθέστε το βούτυρο με το χυμό λεμονιού πάνω στα ζεστά σπαράγγια.
Σπαράγγια σε σχήμα στεφάνι
Tip: Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να ανακατέψετε 4 λεπτές φέτες ψιλοκομμένο πεπερόνι με 1/4 φλιτζ. ψίχα ψωμιού και να πασπαλίστε τα σπαράγγια.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί
Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...