ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

 

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 500 γραμ. φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • αλατοπίπερο
  • 4-5 κομμάτια πιμέντο (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
  • Κόβετε από τα σπαράγγια τις σκληρές άκρες των βλαστών (κόβονται εύκολα μόνες τους με το χέρι).
  • Πλύντε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε τα στον ατμό. Αν δεν έχετε ειδική συσκευή για μαγείρεμα στον ατμό, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μια κατσαρόλα και ένα καλαθάκι ατμού (συνήθως έχουν όλες οι χύτρες): Βάλτε το καλαθάκι μέσα σε μια κατσαρόλα με 2,5 εκατοστά νερό (να μην ακουμπά το νερό στο καλαθάκι), σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τα σπαράγγια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά (γύρω στα 5-8 λεπτά). Μην ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας, παρά μόνο αν έχει εξατμιστεί όλο το νερό. Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε λίγο νερό ακόμα.
  • Τοποθετήστε τα σπαράγγια γύρω γύρω σε μια πιατέλα δημιουργώντας ένα στεφάνι. Προσθέστε το βούτυρο με το χυμό λεμονιού πάνω στα ζεστά σπαράγγια.

Σπαράγγια σε σχήμα στεφάνι

Tip: Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να ανακατέψετε 4 λεπτές φέτες ψιλοκομμένο πεπερόνι με 1/4 φλιτζ. ψίχα ψωμιού και να πασπαλίστε τα σπαράγγια.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

ΜΟΥΣΑΚΑΣ Υλικά: (για 6 άτομα) 4 χοντρές μελιτζάνες 6-7 πατάτες 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο φρυγανιά τριμμένη 1 κούπα φέτα 1 κούπα κεφαλοτύρι λίγη ντομάτα πελτέ μπεσαμέλ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

Υλικά (6 άτομα): 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες χοντρό αλάτι 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κιλό αρνίσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ