Εκτέλεση:
Λιώνω την σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
Με το νερό και την άχνη, σε σιγανή φωτιά, φτιάχνω καραμέλα. Προσοχή μην καεί. Ρίχνω τα φουντούκια για 1 λεπτό.
Απλώνω σε λίγο λαδωμένο ταψάκι. Την αλέθω στο μούλτι.
Ρίχνω στη σοκολάτα την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα. Το ρίχνω σε σκεύος και ισιώνω,στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετά με κουταλάκια πλάθω τρουφάκια, σε όποιο σχήμα θέλω και αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Τα βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα και τ'ακουμπάω σε σχάρα (έχω βάλει ταψάκι από κάτω). Τα κυλαω σε κακάο, άχνη, τρούφα κλπ.
Καλή επιτυχία!
Λιώνω την σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
Με το νερό και την άχνη, σε σιγανή φωτιά, φτιάχνω καραμέλα. Προσοχή μην καεί. Ρίχνω τα φουντούκια για 1 λεπτό.
Απλώνω σε λίγο λαδωμένο ταψάκι. Την αλέθω στο μούλτι.
Ρίχνω στη σοκολάτα την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα. Το ρίχνω σε σκεύος και ισιώνω,στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετά με κουταλάκια πλάθω τρουφάκια, σε όποιο σχήμα θέλω και αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Τα βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα και τ'ακουμπάω σε σχάρα (έχω βάλει ταψάκι από κάτω). Τα κυλαω σε κακάο, άχνη, τρούφα κλπ.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...