Εκτέλεση:
Aνακατεύουμε το νισεστέ με το νερό σε ένα μπολάκι. Βράζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει η καραμέλα μας σκούρο ξανθό χρώμα. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε με μία κίνηση όλο το μείγμα του νισεστέ μέσα στην καραμέλα.
Aνακατεύουμε γρήγορα και πολύ προσεκτικά, επειδή το μείγμα πιτσιλάει μέχρι να δέσει η κρέμα για 5 περίπου λεπτά. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, είναι έτοιμος.
Mεταφέρουμε τον χαλβά σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε ταψάκι και τον αφήνουμε να κρυώσει (εκτός ψυγείου) για 1 περίπου ώρα.
Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε κομμάτια, με μπόλικα ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη.
Aνακατεύουμε το νισεστέ με το νερό σε ένα μπολάκι. Βράζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει η καραμέλα μας σκούρο ξανθό χρώμα. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε με μία κίνηση όλο το μείγμα του νισεστέ μέσα στην καραμέλα.
Aνακατεύουμε γρήγορα και πολύ προσεκτικά, επειδή το μείγμα πιτσιλάει μέχρι να δέσει η κρέμα για 5 περίπου λεπτά. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, είναι έτοιμος.
Mεταφέρουμε τον χαλβά σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε ταψάκι και τον αφήνουμε να κρυώσει (εκτός ψυγείου) για 1 περίπου ώρα.
Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε κομμάτια, με μπόλικα ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...