από
tarifas2010
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Υλικά:
- 1 kg χοιρινό κρέας
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
Ξεπλενουμε το κρέας με άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια-μπουκιές, αν δεν μας το έχει ήδη τεμαχίσει ο κρεοπώλης σε μέγεθος κατάλληλο για τηγανιά.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά γυρνώντας το απʼ όλες τις πλευρές με απαλές κινήσεις.
Προσθέτουμε έπειτα τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια, τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε τα υλικά παντού. Για να μαλακώσει η πιπεριά και να δώσει τη γεύση της στο φαγητό, είναι καλό να αχνιστεί πρώτα χωρίς λάδι με το κρεμμύδι και το κρέας.
Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε και ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι.
Αν τα υγρά έχουν εξατμιστεί και η τηγανιά μας φαίνεται στεγνή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό (1/2 φλυτζάνι).
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το κρέας και όταν ροδίσει ρίχνουμε το ποτήρι με το κρασί για να το σβήσουμε. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το φαγητό από το μάτι και προσθέτουμε τώρα: αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού), πιπέρι μαύρο και πιπέρι κόκκινο (επίσης από ένα κουταλάκι του γλυκού) και λίγη ρίγανη για άρωμα.
Η κατακόκκινη τηγανιά σας είναι έτοιμη!
Πρέπει να ξέρετε: Αν θέλετε, όταν σερβίρετε την τηγανιά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
Ξεπλενουμε το κρέας με άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια-μπουκιές, αν δεν μας το έχει ήδη τεμαχίσει ο κρεοπώλης σε μέγεθος κατάλληλο για τηγανιά.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά γυρνώντας το απʼ όλες τις πλευρές με απαλές κινήσεις.
Προσθέτουμε έπειτα τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια, τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε τα υλικά παντού. Για να μαλακώσει η πιπεριά και να δώσει τη γεύση της στο φαγητό, είναι καλό να αχνιστεί πρώτα χωρίς λάδι με το κρεμμύδι και το κρέας.
Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε και ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι.
Αν τα υγρά έχουν εξατμιστεί και η τηγανιά μας φαίνεται στεγνή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό (1/2 φλυτζάνι).
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το κρέας και όταν ροδίσει ρίχνουμε το ποτήρι με το κρασί για να το σβήσουμε. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το φαγητό από το μάτι και προσθέτουμε τώρα: αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού), πιπέρι μαύρο και πιπέρι κόκκινο (επίσης από ένα κουταλάκι του γλυκού) και λίγη ρίγανη για άρωμα.
Η κατακόκκινη τηγανιά σας είναι έτοιμη!
Πρέπει να ξέρετε: Αν θέλετε, όταν σερβίρετε την τηγανιά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...