Εκτέλεση:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα 8/10 του λίτρου νερό, ρίξτε μέσα τα ξυλάκια κανέλας. Βράστε τα για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια αφήστε τα όλη τη νύχτα στο νερό. Την επομένη σουρώστε το νερό.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με λίγο από το υγρό. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε και το υπόλοιπο υγρό, τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το σιμιγδάλι. Αρωματίστε το μίγμα με ανθόνερο.
Ρίξτε λίγο αμυγδαλέλαιο σε μια φόρμα και αλείψτε την. Αδειάστε μέσα το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρετε το γλυκό σε μια πιατέλα γαρνιρισμένο με ξύσματα σοκολάτας και τα φιστίκια, που τα έχετε αλέσει σε χοντρά κομμάτια.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα 8/10 του λίτρου νερό, ρίξτε μέσα τα ξυλάκια κανέλας. Βράστε τα για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια αφήστε τα όλη τη νύχτα στο νερό. Την επομένη σουρώστε το νερό.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με λίγο από το υγρό. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε και το υπόλοιπο υγρό, τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το σιμιγδάλι. Αρωματίστε το μίγμα με ανθόνερο.
Ρίξτε λίγο αμυγδαλέλαιο σε μια φόρμα και αλείψτε την. Αδειάστε μέσα το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρετε το γλυκό σε μια πιατέλα γαρνιρισμένο με ξύσματα σοκολάτας και τα φιστίκια, που τα έχετε αλέσει σε χοντρά κομμάτια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...