ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΣΠΡΙΑ
ΦΑΣΟΛΑΔΑ

 

Υλικά:
  • Ένα σακουλάκι άσπρα φασόλια
  • 3 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 2-3 πιπεριές πράσινες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • λίγο καυτερή πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, κόκκινο
  • κάρρυ
  • ρίγανη
  • νοστιμιά maggi
  • 1 κύβος knorr λαχανικών
  • 2-3 κούπες ελαιόλαδο
  • λίγη μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα φασόλια από τήν προηγούμενη νύχτα σε κρύο νερό
  • Στη συνέχεια (και αφού αλλάξουμε το νερό) τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά αλλάζουμε και πάλι το νερό. Αυτή την διαδικασία μπορούμε να την επαναλάβουμε
  • Ρίχνουμε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας
  • Αφού βράσουν τα φασόλια ρίχνουμε (ψιλοκομένα) τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τα σκόρδα και τα καρότα. Το σέλινο το ρίχνουμε είτε ψιλοκομένο είτε ολόκληρο το κλωνάρι. Έτσι το προτιμώ εγώ γιατί δεν μου πολυαρέσει σαν γεύση όταν το τρώω μόνο του. Με αυτόν τον τρόπο είναι ευκολότερο να παραμεριστεί
  • Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας, το λάδι και τα μπαχαρικά. Προσωπικά, βάζω μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε για να γίνει ανάμειξη όλων των υλικών
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 2 ώρες να βράσει σε μεσαία ένταση. Το φαγητό έχει γίνει όταν τα φασόλια λιώνουν έυκολα και το ζουμί τους έχει σαλτσώδη υφή
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με παστά ψάρια ή ρέγγα, τυρί φέτα, τουρσί, ελιές αλλά και αχνιστό ζυμωτό ψωμί.

Καλή όρεξη!

ΟΣΠΡΙΑ

Αφρικάνικες Φακές

Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...

ΟΣΠΡΙΑ

Φακές Μουτζέντρα

Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...

ΟΣΠΡΙΑ

Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)

Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ