Κανελόνια με σπανάκι, ντομάτα και τυριά

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μεγάλη
Κατηγορίες
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κανελόνια με σπανάκι, ντομάτα και τυριά http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 4 5

Υλικά:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 800 γρ. ντοματούλες (ψιλοκομμένες κονσέρβα ή πασσάτα)
  • 1 κ.σ. κόκκινο κρασόξυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φύλλα από σπανάκι
  • 3 κ.σ. βούτυροΟ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 πράσσα σε ροδέλλες
  • 150 gr σπαράγγια (τις κορυφές σε κομμάτια)
  • 250gr. τυρί κρέμα
  • 50gr. κουκουνάρια
  • 20 φύλλα λαζάνια
  • 125 gr μοτσαρέλα σε κύβους
Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε μια κουταλιά από το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντοματούλες, το κρασόξυδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε για 10 λεπτά ακόμη.

Ζεσταίνετε το σπανάκι χωρίς να συμπληρώσετε νερό και το αφήνετε να στραγγίσει.

Τηγαζίνετε τα πράσσα στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 8 λεπτά να μαλακώσουν. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα σπαράγγια. Τηγανίζετε για 2 λεπτά και τα αδειάζετε σε μπολ μαζί με το σπανάκι, το τυρί κρέμα και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας, να γίνει απαλό μίγμα. Πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε με τη μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Βράζετε τα λαζάνια για 1-2 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να μπορείτε να τα τυλίξετε.

Αδειάζετε τη μισή σάλτσα σε ένα μακρόστενο πυρέξ. Παίρνετε μίγμα με τα πράσσα, το βάζετε στα λαζάνια και τα τυλίγετε σε ρολά. Τα βάζετε στο πυρέξ, αποπάνω ρίχνετε τη σάλτσα των τυριών και μετά την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας. Σκορπάτε τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνετε για 20-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να σερβίρετε.

- Όταν βράζω τα λαζάνια, μέχρι να τα τυλίξω, τα βάζω σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

- Είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό αλλα πιστέψτε με πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και καλή επιτυχία!



Developed by Sidebar | Photos | About