Κόκκινες φακές πικάντικες

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
23 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κόκκινες φακές πικάντικες http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 47 5

Υλικά:
  • 2-3 κούπες φακές κόκκινες/πορτοκαλί
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 1-4 πιπερίτσες καυτερές, ανάλογο όσο αντέχετε
  • το χυμό μισού λεμονιού
  • τη φλούδα μισού λεμονιού κομμένη σε ζυλιέν
  • ½ κουταλάκι κύμινο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κόλιανδρο
Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, με τις πιπερίτσες.
  • Μόλις αρπάξουν, λίγο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κύμινο και τα ζυλιέν λεμονιού, μέχρι να ροδίσουν όλα μαζί.
  • Προσθέτουμε τις φακές και ανάλογο νερό να τις σκεπάζει συν 1-2 κούπες. Αλάτι-πιπέρι. Αν θέλουμε η σούπα να είναι πηχτή τρίβουμε μία πατάτα και την βάζουμε και αυτήν μέσα. Εγώ την έκανα χωρίς πατάτα, για να είναι Montignac-friendly.
  • Βράζουμε για κανένα 20λεπτο σε μεσαία φωτιά να μην πολυανοίξουν οι φακές. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και βάζουν και το κόλιαντρο.
Τοσο απλά, τόσο γρήγορα και καλή όρεξη!

Σημείωση:Αυτές οι φακές γίνονται πάρα πολύ γρήγορα, γι'αυτό δεν χρειάζεται να μείνουν στο νερό ή να προβραστούν. Αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις κλασσικές πράσινες-καφέ φακές πράξτε αναλόγως... Α, και κάτι ακόμα, οι φακές αυτές αλλάζουν χρώμα από κοκκινωπές σε κίτρινες, μην παραξενευτείτε...



Developed by Sidebar | Photos | About