Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζετε λίγο σκόρδο σε βούτυρο η μαργαρίνη. Ρίχνετε τα μύδια (με τα κελυφη, όχι κα8αρισμένα), ανεβάζετε τη φωτιά στο τέρμα, και όταν πυρώσει για τα καλά ρίχνετε μισό φλυτζάνι ούζο (απότομα αλλα προσεκτικά, ειδικά αν χρησιμοποιείτε κουζίνα γκαζιού). χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το ούζο να εξατμιστεί και να μετατραπεί σε λαδερή σάλτσα στον πάτο (2-3 λεπτά).
Λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό απο πάνω, και σερβίρετε ζεστά (το κατσαρολάκι στο τραπέζι).

Για καλύτερα απότελέσματα: φρέσκο ψωμί χωριάτικο και μπόλικες χαρτοπετσέτες (αν δεν λαδώσεις χέρι δεν τρώς μύδι!)

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ