Πατσάς

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
Είδος
-
44 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Πατσάς http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.6 160 5

Υλικά:
  • 1,5 κιλά πατσά (πόδια ή κοιλίτσες) μοσχαριού
  • 3,5 λίτρα ζωμό μοσχαριού
  • ρίγανη
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι φρεσκοσπάσμενο
  • αλάτι και πιπέρι σκόνη
  • θυμάρι
Εκτέλεση:
  • Ζεματίζετε τον πατσά
  • Τυλίγετε σε ένα κομμάτι λεπτό πανί το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το σπασμένο πιπέρι
  • Παίρνετε μία κλωστίτσα τυλίγετε την μία άκρη στο δεματάκι που έχετε φτιάξει και την άλλη στην άκρη της κατσαρόλας
  • Βράζετε τον πατσά με το ζωμό του μοσχαριού και το δεματάκι με τα καρυκεύματα για 2-3 ώρες
  • Όταν βράσει τον βγάζετε και τον κόβετε σε κομματάκια
  • Ρίχνετε πάλι τον ψιλοκομμένο πατσά στο ζωμό και βράζει για 10-15 λεπτά ακόμα
  • Αφαιρείτε το δεματάκι με τα καρυκεύματα, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω με τι συνοδεύεται ο πατσάς γιατι αν δεν ξέρετε πρέπει να πέσετε στα γόνατα και να ζητήσετε έλεος: σκορδοστούμπι και πάντα σκορδοστούμπι



Developed by Sidebar | Photos | About