ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΛΑΧΜΑΝΤΣΟΥΝ

 

Υλικά (Για το λαχμαντσούν):
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γραμ. κιμά χοιρινό
  • 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην Ελλάδα)
  • 2 μακρόστενες πράσινες πιπεριές
  • 2 μακρόστενες κόκκινες πιπεριές
  • 4 μέτρια γλυκά κρεμμύδια (αν βρείτε κόκκινα ακόμα πιο καλά)
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • 1,5 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1,5 κουτ. του γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • λίγο ταμπάσκο πράσινο
  • λίγη γούστερ σος
  • λίγη κέτσαπ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Υλικά (Για το στρούντελ):
  • 2 σφολιάτες γαλλικού τύπου (1 κουτί)
  • 1 μεγάλο βαθύ πιάτο με τριμμένα τυριά (προτείνω έμμενταλ γιατί λιώνει όμορφα, φέτα για τη ιδιαίτερη γεύση της, μετσοβόνε για το άρωμα του καπνού και γκούντα γιατί ως γνωστόν δεν γίνεται παράσταση μόνο με πρωταγωνιστές.
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο
Εκτέλεση:
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τους δύο κιμάδες να τσιγαριστούν. Τους πατάμε συνεχώς ώστε να μην μας σβολιάσουν. Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πιπεριές και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν. Πριν να τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αμέσως μετά ανακατεύουμε τα μίγμα του κιμά με αυτό των τυριών.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό αλουμινένιο ταψί. Ανοίγουμε πάνω σε αυτό τις σφολιάτες και τις λαδώνουμε με ένα βουρτσάκι. Με μια κουτάλα με τρύπες (για να μην πάρουμε πολύ από το ζουμί του φαγητού) απλώνουμε το μείγμα σε μια λεπτή στρώση επάνω στο φύλλο. Κλείνουμε το φύλλο σε ρολό προσέχοντας οι άκρες να μην έχουν χαραμάδες που θα κάνουν το μείγμα μας να χυθεί έξω. Με ένα βουρτσάκι αλείφουμε την επάνω επιφάνεια των δύο στρούντελ με τον χτυπημένο κρόκο του αβγού.
  • Ψήνουμε στους 270ο C για 40 λεπτά περίπου.
Το φαγητό αυτό τρώγεται ιδιαίτερα ευχάριστα με συνοδεία απο αραιό ρευστό τζατζίκι χωρίς σκόρδο. Τη δίψα σας θα ξεδιψάσει μια ξανθιά Lager.

ΚΙΜΑΔΕΣ

Στρούντελ Λαχμαντσούν

Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου

Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ