ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΧΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕ ΓΙΑΧΝΙΣΤΑ

 

Υλικά:
  • 3 κιλά χόρτα του μπαξέ ανάμικτα (βλήτα, παζιά, γλυστρίδα κ.α.)
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 5-6 σκελ. σκόρδο ψιλ/νο
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα χοντρ/νη
  • 2-3 κουτ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και πριν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα χόρτα. Aνακατεύουμε πάνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να "μαραθούν" και κατεβάσουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια ντομάτα και συμπληρώνουμε λίγο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε.

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες α λα Σισιλιέν

(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30') Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 αβγά χτυπημένα 100 ml ελαιόλαδο λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ