ΒΕΛΓΙΚΟ ΑΝΤΙΒ (BELGIAN ENDIVE)

είδος ραδικιού. Αποκαλείται και witloff. Τα φύλλα κόβονται και προστατεύεται από το φώς, έτσι ώστε τα νέα χλωμά κίτρινα φύλλα, που μοιάζουν με φύλλα καπνού, να ξαναφυτρώσουν. Χρησιμοποιείται φρέσκο σε σαλάτες ή μπρεζαρισμένο σε διάφορες παρασκευές. Το λαχανικό αυτό ανακαλύφθηκε μόλις τον προηγούμενο αιώνα κοντά στις Βρυξέλλες. Εκεί καλλιεργείται ευρύτατα σήμερα κατά την διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...

PHILADELPHIA

Τυραμισού

Υλικά: 1 πακέτο σαβαγιάρ ιταλικά 250 - 300 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1 συσκευασία τυρί φιλαδέλφεια 2 βανίλιες 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό 2 κ.σ. νες καφέ 1 κ.σ. κονιάκ κακάο Εκτέλεση:...

ΓΛΥΚΑ

Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο

Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...