ΓΛΩΣΣΑΡΙ
ποικιλία κινέζικου λάχανου. Έχει μακριά, κατσαρωμένα φύλλα με πράσινες άκρες και πλατιά, λευκά βλαστάρια
σάλτσα με βάση τη ντομάτα
λέγονται και νεροκάστανα. Είναι καρπός κινέζικου κωνοφόρου.
σπεσιαλιτέ της Β.Ιταλίας. Είναι μικρά στρογγυλά μπαλάκια φτιαγμένα από πουρέ πατάτας και σερβίρονται με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα
ή άνθος αραβοσίτου ή κορν φλαουρ ή μαϊζένα. Το άμυλο του καλαμποκιού (αραβόσιτου) και συγκεκριμένα η άσπρη καρδιά του σπόρου του καλαμποκιού αλεσμένη σε πολύ λεπτή μεταξένια σκόνη. Χρησιμοποιείται σαν πηκτικό σε κρέμες, σάλτσες και σούπες γιατί δεν σβωλιάζει.
στρογγυλό κομμάτι εκλεκτού μοσχαρίσιου κρέατος από το μπούτι
Παραδοσιακός Κερκυραϊκός μεζές. Ολόκληρο κομμάτι χοιρινής μπριζόλας παστωμένο, με πολλά αρωματικά βότανα ωριμασμένο μέσα σε φυσικό έντερο, διακριτικά καπνισμένο. Κατάλληλο να συνοδευτεί από αποστάγματα κρασιά και μπίρες. Μοναδική πρόταση για μπουφέδες
σκληρό κριθαρένιο παξιμάδι, που τρώγεται με ντομάτα, λάδι ρίγανη και ελιές. Η Κρήτη φημίζεται για τον "ντάκο".
σάλτσα με ζωμό, κόκκινο κρασί, φρέσκα κρεμμυδάκια, θυμάρι, φύλλο δάφνης και μαύρο πιπέρι
σάλτσα για βούτηγμα ψωμιού, λαχανικών
Λικέρ σκωτσέζικου ουίσκι με μέλι και βότανα.
Καλαμαράκια γεμιστά
Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...
Παγωτό σάντουιτς
Υλικά: 1 κουτί εβαπορέ 1/2 κουτί ζαχαρούχο γαλα 1 φάκελο garni 2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ Εκτέλεση: Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθετουμε το garni...
Ψωμάκια μπύρας
Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....