ΓΛΩΣΣΑΡΙ

T
tikka kebab (τίκκα κεμπάπ)

μικρά κομμάτια αρνιού, κοτόπουλου, συκωτιού ή θαλασσινών. Πριν ψηθούν, έχουν μαριναριστεί σε πικάντική σάλτσα γιαουρτιού με τζίντερ.

tzimmes με ψάρι gefilte

παραδοσιακό φαγητό του Εβραϊκού Πάσχα. Είναι ένα είδος γιαχνί από ποταμίσιο ψάρι (geflite), με πολλά καρότα. Ζυμώνεται σε μπαλάκια και σερβίρεται με horse-radish

ΓΛΥΚΑ

Banoffee

Υλικά: 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 250 γρ. μπισκότα digestive 100 γρ. βούτυρο μισό ποτήρι χυμός μπανάνα 3 μπανάνες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη άχνη σκόνη καφέ ή σοκολάτα. Εκτέλεση: Βάζουμε τα...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Ψωμάκια μπύρας

Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....

ΓΛΥΚΑ

Παγωτό σάντουιτς

Υλικά: 1 κουτί εβαπορέ 1/2 κουτί ζαχαρούχο γαλα 1 φάκελο garni 2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ Εκτέλεση: Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθετουμε το garni...