ΓΛΩΣΣΑΡΙ

T
tikka kebab (τίκκα κεμπάπ)

μικρά κομμάτια αρνιού, κοτόπουλου, συκωτιού ή θαλασσινών. Πριν ψηθούν, έχουν μαριναριστεί σε πικάντική σάλτσα γιαουρτιού με τζίντερ.

tzimmes με ψάρι gefilte

παραδοσιακό φαγητό του Εβραϊκού Πάσχα. Είναι ένα είδος γιαχνί από ποταμίσιο ψάρι (geflite), με πολλά καρότα. Ζυμώνεται σε μπαλάκια και σερβίρεται με horse-radish

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Ψωμάκια μπύρας

Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια στο φούρνο

Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά 2 κ.σ. φρυγανιά ολικής αλέσεως τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 1 κουτί ντοματοχυμό κύμινο 1 κρεμμύδι ελαιόλαδο αλεύρι Εκτέλεση: Το φαγητό αυτό είναι...

ΓΛΥΚΑ

Σοκολατένια μπολ

Υλικά (για 5 μπολ): 2 κουβερτούρες 15 μπισκότα πτι-μπερ φρέσκο γάλα βούτυρο σοφτ μπανάνα ή φράουλες (ανάλογα με την προτίμιση) Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού λιώσει ρίχνουμε λίγο βούτυρο...