ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ Η ΑΨΙΘΙΟ ΤΟ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟ

Έντονα αρωματικό χόρτο, με γλυκιά γεύση, συγγενικό με το αψέντι. Κατάγεται από τη Σιβηρία και χρησιμοποιείται πολύ στη γαλλική κουζίνα μαζί με το κοτόπουλο. Συχνά το συναντάμε σαν αρωματικό του ξιδιού ή της μουστάρδας. Δεν πρέπει να συγχέεται με το δρακόντι.

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα

Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...

ΓΛΥΚΑ

Μους λεμόνι με μασκαρπόνε

Υλικά (για 4 μπολάκια): 250 γρ. μασκαρπόνε 80 γρ. άχνη χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο...