Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια γαβάθα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τις αφήνουμε εκεί για μια ημέρα.
Βάζουμε τον ανανά με το διάλυμα της ζάχαρης να πάρει μια βράση και τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Γεμίζουμε τα βάζα με τον ανανά και το σιρόπι του και περιχύνουμε με το ρούμι. Κλείνουμε πολύ καλά τα βάζα, τα βάζουμε σε σκοτεινό μέρος και τα αφήνουμε για 14 ημέρες το λιγότερο, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Καλή όρεξη!
Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια γαβάθα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τις αφήνουμε εκεί για μια ημέρα.
Βάζουμε τον ανανά με το διάλυμα της ζάχαρης να πάρει μια βράση και τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Γεμίζουμε τα βάζα με τον ανανά και το σιρόπι του και περιχύνουμε με το ρούμι. Κλείνουμε πολύ καλά τα βάζα, τα βάζουμε σε σκοτεινό μέρος και τα αφήνουμε για 14 ημέρες το λιγότερο, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Καλή όρεξη!
Αποξήρανση φρούτων
Η αποξήρανση των φρούτων εξαρτάται πολύ από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και την καλή κυκλοφορία του αέρα. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι φρέσκα και καλογινωμένα, ώριμα. Αν πρόκειται για...
Φρούτα Μεθυσμένα
Υλικά: 3 μήλα 3 αχλάδια σφιχτά 2 νεροπότηρα κρασί ξηρό κόκκινο 1 νεροπότηρο ζάχαρη λίγο χυμό λεμονιού 1 κομμάτι κανέλα μερικά καρφάκια γαρίφαλο αμύγδαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) σαντιγί για...
Γλυκό του κουταλιού - σύκο
Υλικά: 2 κιλά ώριμα σύκα, προτιμητέα άσπρα 1/5 κιλό ζάχαρη 1 μικρή χούφτα γαρύφαλλο λίγη βανίλια (ένα χαρτί) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν....