από Rea

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΡΟΥΤΑ
ΑΝΑΝΑΣ ΣΕ ΡΟΥΜΙ (ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΣΠΙΤΙΚΗ)

 

Υλικά:
  • 500 γρ. ανανάς κονσέρβας σε φέτες
  • 150γρ ζάχαρη άχνη
  • 1/4 λίτρο ρούμι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φέτες του ανανά σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε μια γαβάθα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τις αφήνουμε εκεί για μια ημέρα.

Βάζουμε τον ανανά με το διάλυμα της ζάχαρης να πάρει μια βράση και τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Γεμίζουμε τα βάζα με τον ανανά και το σιρόπι του και περιχύνουμε με το ρούμι. Κλείνουμε πολύ καλά τα βάζα, τα βάζουμε σε σκοτεινό μέρος και τα αφήνουμε για 14 ημέρες το λιγότερο, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Καλή όρεξη!

ΦΡΟΥΤΑ

Αποξήρανση φρούτων

Η αποξήρανση των φρούτων εξαρτάται πολύ από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και την καλή κυκλοφορία του αέρα. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι φρέσκα και καλογινωμένα, ώριμα. Αν πρόκειται για...

ΦΡΟΥΤΑ

Φρούτα Μεθυσμένα

Υλικά: 3 μήλα 3 αχλάδια σφιχτά 2 νεροπότηρα κρασί ξηρό κόκκινο 1 νεροπότηρο ζάχαρη λίγο χυμό λεμονιού 1 κομμάτι κανέλα μερικά καρφάκια γαρίφαλο αμύγδαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά) σαντιγί για...

ΦΡΟΥΤΑ

Γλυκό του κουταλιού - σύκο

Υλικά: 2 κιλά ώριμα σύκα, προτιμητέα άσπρα 1/5 κιλό ζάχαρη 1 μικρή χούφτα γαρύφαλλο λίγη βανίλια (ένα χαρτί) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ