Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπάμιες εξωτερικά, τις ανακατεύομε με το ξύδι και λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.
Εάν είναι κατεψυγμένες, τις ξαπαγώνουμε σε φυσικό περιβάλλον, τις πλένουμε με νερό και συνεχίζουμε με αλάτι και ξύδι.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το αρνάκι. Μετά προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί και αυτό ελαφρά, προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 2 φλ. νερό.
Αφήνουμε να μισοβράσει το κρέας για 35-40 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις μπάμιες (εάν θέλετε περάστε τις απο τηγάνι χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά να σωταριστούν ελαφριά να φύγουν τα σάλια, ανακατεύοντας συνέχεια).
Τις προσθέτουμε στο κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε χλιαρό νερό εάν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό. Σε σιγανή φωτιά χωρίς να το ανακατεύετε, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Καθαρίζουμε τις μπάμιες εξωτερικά, τις ανακατεύομε με το ξύδι και λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.
Εάν είναι κατεψυγμένες, τις ξαπαγώνουμε σε φυσικό περιβάλλον, τις πλένουμε με νερό και συνεχίζουμε με αλάτι και ξύδι.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το αρνάκι. Μετά προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί και αυτό ελαφρά, προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 2 φλ. νερό.
Αφήνουμε να μισοβράσει το κρέας για 35-40 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις μπάμιες (εάν θέλετε περάστε τις απο τηγάνι χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά να σωταριστούν ελαφριά να φύγουν τα σάλια, ανακατεύοντας συνέχεια).
Τις προσθέτουμε στο κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε χλιαρό νερό εάν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό. Σε σιγανή φωτιά χωρίς να το ανακατεύετε, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...