ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΑΣΙΑ
ΔΙΑΥΓΑΣΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

 

Η διαύγαση πραγματοποιείται με σκοπό την απομάκρυνση από τον οίνο των αιωρημάτων που δημιουργούν κινδύνους για την αλλοίωση του οίνου. Τα θολώματα των οίνων οφείλονται σε μικροοργανισμους ή χημικές ουσίες που αλλοιώνουν το κρασί.

Τα μέσα που χρησιμοποιούμε στη διαύγαση είναι:

  • α) χημικές ουσίες και σε λεπτότατο διαμερισμό (αδιάλυτες). Ο σχηματιζόμενος πολτός συμπαρασύρει κατά την καταβύθισή του τις ουσίες που προκαλούν το θόλωμα,
  • β) χημικές ουσίες που αντιδρούν με συστατικά του οίνου και δίνουν ογκώδη ιζήματα.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ