ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΣΠΡΙΑ
ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Υλικά:
- 400 γρ. φασόλια άσπρα
- 350 γρ. ζυμαρικά μικρά (κοχυλάκι ,κοφτό μακαρονάκι κτλ.)
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 80 γρ. μπέικον
- 850 ml ζωμό κρέατος
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα φασόλια και στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το
πράσο, το σέλινο και το μπέικον ψιλοκομμένα και το
δεντρολίβανο.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν.
- Ρίχνουμε το ζωμό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για 10
λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι αφήνουμε για ακόμη 10
λεπτά και σερβίρουμε.
Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...
Φακές Μουτζέντρα
Υλικά (για 4 άτομα): 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βράζετε τις φακές για 20 περίπου...
Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...