ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΚΑΡΠΑΤΣΟ

 

Υλικά:
  • φιλέτο μόσχου
  • λάδι
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα
  • ρόκα
Εκτέλεση:
  • Απλώνουμε σε μία πιατέλα πολύ ψιλοκομμένες φέτες φιλέτου.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε λάδι μέχρι να καλύψει το κρέας, αρκετό λεμόνι αλάτι και πιπέρι.
  • Από πάνω βάζουμε λεπτές φέτες παρμεζάνας και φύλα ρόκας.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να "ψηθούν" και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ