ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΚΑΡΠΑΤΣΟ
Υλικά:
- φιλέτο μόσχου
- λάδι
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα
- ρόκα
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε σε μία πιατέλα πολύ ψιλοκομμένες φέτες φιλέτου.
- Στη συνέχεια, βάζουμε λάδι μέχρι να καλύψει το κρέας, αρκετό
λεμόνι αλάτι και πιπέρι.
- Από πάνω βάζουμε λεπτές φέτες
παρμεζάνας και φύλα ρόκας.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να "ψηθούν" και στη
συνέχεια τα σερβίρουμε.
Χαβιάρι
Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...
Φουά γκρα
Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...