από
Pinelopaki
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά:
- 1 φλ. λάδι
- 4 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πορτοκάλι ζουμερό (ολόκληρο με τη φλούδα)
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι χωρίς τα κουκουτσάκια, μέχρι να γίνει πολτός.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρομένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δούμε με ένα μαχαιράκι αν το κέικ έχει ψηθεί.
Καλή επιτυχία!
Χτυπάμε με το μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι χωρίς τα κουκουτσάκια, μέχρι να γίνει πολτός.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρομένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δούμε με ένα μαχαιράκι αν το κέικ έχει ψηθεί.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...