Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κουνελιού και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι (να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας). Προσθέτουμε το μπέικον και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.
Προσθέτουμε νερό (να σκεπάζει το κρέας) και αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Μόλις γίνει, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο.
Τέλος, διαλύουμε το corn flour στο γάλα και το προσθέτουμε στο ζουμάκι που έχει μείνει.
Ανακατεύουμε γρήγορα με κλειστή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας.
Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κουνελιού και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι (να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας). Προσθέτουμε το μπέικον και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.
Προσθέτουμε νερό (να σκεπάζει το κρέας) και αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Μόλις γίνει, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο.
Τέλος, διαλύουμε το corn flour στο γάλα και το προσθέτουμε στο ζουμάκι που έχει μείνει.
Ανακατεύουμε γρήγορα με κλειστή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...