Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και σβήνουμε με το ζωμό της κότας. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Αφρικάνικες Φακές
Υλικά: 1 πακέτο φακές (τις καθαρίζετε εννοείται από τυχόν ξένα σώματα) 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες) 2 κρεμμύδια (κομμένα σε μέτρια κομμάτια) ½ κιλό μπέικον ή περισσότερο για εντονότερη γεύση...
Φακόρυζο (Παραδοσιακό Δωδεκανήσου)
Υλικά: 3 φλ. φακές 1 φλ. ρύζι ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλ/νο Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε και μόλις μαλακώσουν τις...
Φακές σαλάτα
Υλικά: 1 κούπα φακές 1 κούπα άγριο ρύζι (ή καστανό αν δε βρείτε) 2-3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο 1 καρότο τριμμένο μερικές μαύρες ελιές 2 κουταλιές λάδι 1 κουταλιά ξίδι 1 κουταλάκι μουστάρδα αλάτι...