Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Εχουμε βάλει τις μελιτζάνες με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας πάντα καλά. Προσθέτουμε νερό, περίπου 2 φορές τον όγκο του ρυζιού. Σιγοβράζουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Ταιριάζει ο μαϊντανός, αλλά και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Εχουμε βάλει τις μελιτζάνες με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας πάντα καλά. Προσθέτουμε νερό, περίπου 2 φορές τον όγκο του ρυζιού. Σιγοβράζουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Ταιριάζει ο μαϊντανός, αλλά και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...
Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές
Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...
Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....